Mijn verhaal

Na bijna 26 jaar ziel en zaligheid te hebben gelegd in mijn werk maak ik de balans op. Waarom? Mijns inziens vraagt het leven zo nu en dan een moment van bezinning; rust inbouwen door stil te staan. Als ik de afgelopen werkjaren de revue laat passeren, voel ik een tevreden en dankbaar hart kloppen. Tegelijkertijd ervaar ik kleine, echter niet te verwaarlozen, haarscheurtjes in mijn toewijding. Het systeem waarbinnen ik geacht wordt mijn werk te doen, past niet meer. Ik wil mijn tijd geven ten dienste van mensen. Niet beperkt worden door de verkrampende controle van regels en energieslurpende procesvoering.  Aangezien ik mijn aandacht vooral richt op datgene wat ik kan beïnvloeden, is de keuze simpel; het systeem kan ik niet veranderen maar ik kan wel kiezen voor mezelf. En daarmee er op termijn weer zijn voor anderen.

Obstakels op de weg zijn slechts een teken dat een alternatieve route meer gewenst is. Ik ga ervoor! Wellicht lijkt deze weg op inhoud op datgene wat ik achter me heb. Ik neem het goede, mooie en heldere graag mee. Maar verder heb ik geen idee. En dat is precies de bedoeling; het mag gebeuren. Vanuit een sterk gevoel dat het goed is, zet ik de eerste stappen: zorgcontracten zijn opgezegd, tijd in de agenda is vrijgemaakt en ik zeg NEE daar waar geen volmondig JA voelt.

Voor mij is tussentijd de tijd waarop ik geduld en bestemming laat samenkomen terwijl ik me verwonder over zoveel schoonheid.

Deze opname op Ibiza is van 2 jaar geleden. Ik was toen al bezig met het schrijven van een boek echter op een hele andere leest gestoeld. Niets is veranderlijker dan het creatieve proces van Barbara. Uiteindelijk besloten om het boek over een hele andere boeg te gooien. Nu de relatie als onderwerp en hechting als onderdeel hiervan. De metafoor van de vuurtoren staat voor mij nog steeds als een huis; we kunnen pas de baken zijn voor onszelf en anderen als we zorgen dat het licht goed blijft schijnen. Dit kan alleen als je zorgvuldig bent in wie je naar binnen laat.

Toon Hermans schreef een prachtig gedichtje over hoe ik deze bezinningsperiode invul;

Weet je, er moeten mensen zijn,

die bellen blazen

en weten van geen tijd

die zich kinderlijk verbazen

over iets wat barst van mooiigheid.

Deze site is het startpunt van mijn bellen blazen. De bellen mogen groot zijn, klein blijven, een lange weg afleggen of een korte. Ze mogen uit elkaar spatten of een sierlijk dansje maken in de lucht. Ik kijk, ervaar en wens mezelf toe dat ik me verwonder.Het schrijven en delen van inspiratiebronnen is het kompas waarop ik koers. Ik blaas met mijn schrijven een kant uit en de wind doet de rest; het delen van alles wat ik hoor, zie, voel, ervaar, denk en doe in mijn gesprekken met clineten die mijn leven als partner, moeder én vrouw, als goede vriendin, kennis., voorbijganger en/of collega. De eindbestemming? Dat vraagtekens in alle mooiigheid antwoorden brengen.

Mijn waarde-volle hart

Ik doe waar mijn hart naar uitgaat
Ik zorg goed voor hoofd, hart en lijf
Ik word liever teleurgesteld dan dat ik wantrouw
Ik neem mijn verantwoordelijkheid
Ik maak de keuzes die goed voor mij zijn
Controle is voor mij soms laten gebeuren in vertrouwen
Ik stuur op invloed, ik laat de rest
Mijn weg is mijn bestemming
Liefde is geven en ontvangen
Ik ga ervoor en dat betekent vallen en opstaan ... en ervaren

Mijn professionele hart

www.wijzijnraak.nl
inrelatietherapie.amsterdam
https://www.facebook.com/Raakinlevenenliefde/

Leuk als je contact met me opneemt

The Best News Daily

We don't send spam